Отборът на Тромсьо Сторм, в който основен играч на позиция 1 е продуктът на школата на Балкан Галин Михайлов, стартира с 3 победи в започналия на 1 октомври баскетболен шампионат на Норвегия.  Тромсьо постигна тези 3 успеха в три поредни дни – 1, 2 и 3 октомври и оглавява еднолично класирането с 3 победи в 3 мача.


В първата среща Тромсьо Сторм победи като домакин Фроя със 79-62. В тази среща Галин Михайлов започна в стартовата петица и за изиграните 27 минути отбеляза 7 точки и направи 7 асистенции, но стрелбата му не бе на познатото добро ниво – 6-1 от тройката.


На другия ден Тромсьо се наложи при гостуването си в Берген над Гимле с 84-72. В този мач Галин игра значително по-добре и има най-висок коефициент от своите съиграчи – 18. За 33 минути той отбеляза 12 точки, има 4 асистенции, 4 борби и 4 отнети топки. Според официалния сайт на тима той е играл силно ообено през първата четвъртина, когато е показал добра защита, отлична отборна игра и много точен мерник. Галин отбеляза 3 тройки от четирите си опита.


В неделя, 3 октомври Тромсьо Сторм постигна трета победа за три дни, като се наложи без проблеми над новака Кристиянсанд,  още на полувремето имаше аванс от 18 точки – 54-36. Отново силна бе играта на топреализатора Рон Таймъс, на Даг Кристенсен и Галин Михайлов, пише в сайта на Тромсьо.