Отборът на Тромсьо Сторм, в който играе ботевградчанинът Галин Михайлов, е участник във финалната четворка на първенството на Норвегия по баскетбол. Тимът от северния град спечели това право, след като завърши на трето място в редовния сезон на норвежката лига BLNO.

В последните два мача, на които Тромсьо бе домакин в два последователни дни, той победи Baerum Basket с 82-79 след продължение, а след това отново с продължение отстъпи на същия съперник с 87-91. Така Тромсьо завърши трети с атив от 13 победи и 8 загуби.

Този сезон форматът на мъжкшия шампионат на Норвегия е променен. Вместо плейофни серии, както бе досега, първите четири отбора в редовния сезон образуват финалта четворка.  В единия полуфинал Тромсьо Сторм ще срещне втория в класирането Аскер Алиенс, чийто показатели са 15 успеха и 6 поражения. В другия полуфинал победителят в редовния сезон Фроя (18-3) ще играе с четвъртия Centrum (13-8).

Домакин на норвежкия Файнъл Фор е град Берген, в едно от предградията на на който е базиран тимът на  Фроя. Полуфиналите стартират на 24 март.