Младите семейства, които получиха апартаменти в новия общински блок в ЖК “Васил Левски”, ползват общ електромер.  Причината е, че от Енергото искат по 500 лв., за да поставят  на всяко жилище съоръжение за отчитане на тока. За някои от новодомците определената сумата не е по джоба. Затова те са предпочели алтернативния вариант -  да бъде монтиран общ електромер.  Решението на проблема не е удачно, но все пак е изход от положението на този етап – смятат живеещи в новия блок.  За повечето от тях  ще бъде трудно да съберат  необходимите средства, за да си открият отделни партиди към Енергото.

Да припомним, че блокът в ЖК “Васил Левски” бе построен  специално за самотни майки и многодетни семейства, които спешно се нуждаят от жилища. Хората получиха заповеди за настаняване през миналата година.  Повечето от тях са изтеглили заеми, за да си купят стоки за бита от първа необходимост.

През пролетта се предвижда да започне строителствато на още едни общински блок в ЖК "Васил Левски", тове е споделил кметът Георгиев пред новия Обществен съвет.