Новият сезон на „Софийска Аматьоркса Баскетболна Лига” САБЛ ще стартира на 19.10.2010 г. Първата среща за новия сезон ще е с начален час 21:00 ч. Шампионатът отново ще се проведе в баскетболната зала на НСА с подкрепата на БФБ и сектор „Баскетбол” на Академията :

 Тази година първенството ще е по-мащабно, след като заявки за участие подадоха 12 отбора. Освен 7 от миналогодишните отбори, към САБЛ се присъединиха 5 нови тима.

1. Балкан

2.Политехника

3. Найки

4. Гарйндърс

5. Брикс

6. НСА

7. Олд старс 22

8. Маняна

9. Ероуз

10. Байкър 07

11.Перестройка

12. Боляри

12-те отбора - участници ще бъдат разделени посредством жребий в две групи от по 6 отбора всяка. Вътре в групите отборите ще играят на принципа "всеки срещу всеки", по системата Бергер (6 срещу 1, 5 срещу 2 и 3 срещу 4) съгласно резултата от жребия. За водачи в двете групи ще бъдат поставени съответно миналгодишните финалисти - Балкан и Политехника.

Първенството ще се проведе в три етапа, като много от идеите са взаимствани от НБЛ - мъже : първи и втори полусезон, през които отборите в съответната група ще се срещнат по два пъти (разменено гостуване),  и етап на елиминации, за който се класират отборите заели от 1 до 4 място в съответните групи.

Така всеки отбор ще изиграе по 10 срещи в редовния сезон.

Шампионът на САБЛ ще се определи в една  финална среща през месец май 2011 г.

След изтегления днес жребий шампионът от първото издание - Балкан, попадна в група А заедно с отборите на Найки, Бийкърс, НСА, Перестройка и Олд Старс.

Програма на срещите на Балкан:

20 октомври с Найки Тийм

4 ноември с Бийкърс

18 ноември с НСА

1 декември с Олд Старс

14 декември с Перестройка

 

Снимка: botevgrad.com