Отборът на Лил победи Левски с 1:0 на стадион "Метропол" във Франция в един от двата директни сблъсъка за второто място в група С на Лига Европа. Единственото попадение до този момент бе дело на Шеджу в 49-ата минута.

Първото положение бе за "сините", които в този мач играха в резервния си жълт екип. Гара Дембеле подаде надясно във втората минута към Даниел Младенов, който стреля по диагонала без забавяне. Вратарят на домакините Микаел Ландро обаче изби в корнер.
Още по темата
 

Последваха няколко опасни слизания на французите към Божидар Митрев, но отбраната на Левски се справи с положенията. Най-опасно стана в 12-ата минута, когато Обраняк стреля от десетина метра в тялото на Милиев.

Постепенно тимът на Лил натисна и сътвори нови опасности пред Митрев. Още в средата на първата вратарят на Левски се превърна в герой.

В 18-ата минута Обраняк нацели гредата, а в 23-ата минута Митрев парира акробатично удар на излезлия сам срещу него Азар. Гей и Дюмон също застрашиха вратаря на "сините", но не успяха да го преодолеят.

До гол преди почивката не се стигна, но веднага след нея французите откриха резултата. Орелиен Шеджу вкара  в 49-ата минута, след като с глава от 3 метра не остави шансове на Митрев. Преди това левскарите на два пъти не успяха да изчистят добре топката след статично положение.

Попадението успокои домакините, които дори отстъпиха част от териториалното си предимство. Играчите на Левски обаче не само не успяха да достигнат до чисти положения, ами и откриха пространства за контраатака.

В 70-ата минута Гаджев опита далечен шут по земя, но Ландро спаси.

По-късно Мулдер и Милиев на два пъти не успяха да играят добре с топката след центрирания на Жоазиньо от преки свободни удари.

Последните минути играчите на Левски упражниха и финален натиск, но на техните усилия успешно се противопоставиха защитниците в червени екипи и бившият страж на френския национален отбор Микаел Ландро.

В крайна сметка Лил победи с 1:0 и излезе на втора позиция в групата с 4 точки. Левски мина на трето място с актив от три точки.

-----
Мач от Група С на Лига Европа

Лил - Левски 1:0

голмайстор: 1:0 Шеджу 49

Стадион: Метропол
зрители: 15000

главен съдия: Кристин Якобсон (Исландия)
жълти картони: Берия (Лил), Младенов (Левски)

Състави:

Лил: Ландро, Берия, Шеджу, Розенал, Вандам, Балмон (80-Мавуба), Дюмон, Гей, Обраниак, Фрo (59-Соу), Aзар (70-Жервиньо)

Левски: Митрев, Мюлдер, Милиев, Иванов, Минев, Гаджев, Грийн, Младенов (72-Слори), Огнянов (63-Иса), Жоазиньо, Дембеле