В деня на 132-та годишнината от създаването на първото червенокръстко дружество в България организацията дари линейка на общинската болница в Етрополе. 
На скромна церемония вчера пред централната сграда на БЧК в София председателят Христо Григоров връчи дарението на кмета на общината инж. Богомил Георгиев и директора на болницата в Етрополе д-р Георги Канзов.
Топли думи на благодарност към БЧК отправи областният управител на София-област Красимир Живков. «Да си чевенокръстец днес е гордост, чест и призвание», - каза той и връчи на Христо Григоров почетен плакет на област София и поздравителен адрес за годишнината на БЧК.
Кметът Богомил Георгиев и д-р Канзов също благодариха за безценното и навременно дарения. БЧК получи поздравителен адрес и плакет на община Етрополе.
Линейката се получава по личното настояване на кмета инж. Богомил Георгиев и със съдействието на областния управител Красимир Живков.
В 14:00 часа след обяд на тържеството пред болницата в Етрополе линейката беше дарена от Общината на болницата. Кметът връчи ключовете на директора д-р Георги Канзов с пожелание за безаварийно пътуване в услуга на хората от Етрополе и селата. Техниката, каза той, е един от факторите за работата на хората в бели престилки. Заради това им правим това дарение с пожелание за спокойна работа.
В словото си областния управител Красимир Живков разясни защо това дарение се прави точно на Етрополе. Защото, каза той, тази кола е с висока проходимост и отговаря на условията за вашата община. И защото лично кметът ви се застъпи и я поиска непременно за вашата болница. Трябва да знаеш каквото ти трябва и как да си го поискаш, каза още той.
Освен с високата си проходимост линейката е с възможности да бъде оборудвана с всичко, което е необходимо дори и в движение да се извършват процедури по спасяването на човешки живот.
След церемонията по връчване на ключовете, беше направена малка демонстрация на звуковата и светлинна сигнализация на колата.