Дванадесетото редовно заседание на Общинския съвет Етрополе разгледа 18 точки за около един час и прие съответните решения с единодушно мнозинство. Към предварително огласените 17 точки кметът инж. Богомил Георгиев предложи още една, която стана и първа точка на сесията – частична корекция на общинския бюджет.
С решението по тази точка се дава съгласие Община Етрополе да осигури необходимите средства  в размер на 5001 лева като допълнителен собствен принос по проекта „Звън на пеещи камбани нашепва легенда стара за христовия кръст” – Развитие на туристически атракции в Община Етрополе, като предпоставка за развитие на регионални туристически продукти” по Оперативна програма „Регионално развитие”, Схема за безвъзмездна финансова помощ  „Подкрепа за развитие на туристически атракции”.
Общинските съветници упълномощиха кмета да подпише запис на заповед в полза на ДФ „Земеделие” - Разплащателна агенция в размер на 810 713 лева за обезпечаване на 110 % от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” за Проект рехабилитация и реконструкция на вътрешна улична мрежа в гр. Етрополе”.
Общината ще кандидатства с проектно предложение по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година, схема „Подкрепа за дребно мащабни мерки за предотвратяване на наводнения в 178 малки общини” с проект „Корекция на р. Ябланица, гр. Етрополе”.
Общинските съветници приеха отчетите на кметовете на селата Лопян, Брусен, Малки Искър, Лъга, Рибарица и Боковец.
Приеха и отчетите на за работата на Дома за стари хора и на Домашния социален патронаж.
По предложение на кмета инж.Богомил Георгиев сесията определи ОУ „Христо Ботев” – с.Лопян за преимуществен ползвател на училищния автобус, който обслужва и ОУ „Георги Бенковски” в с.Малки Искър.
Сесията отмени свое предишно решение от 25.11.2009 година и избира временна комисия за разглеждане на молби на граждани за отпускане на уднократна финансова помощ в състав:
• Д-р Валентина Василева Николова – общински съветник, за председател
• Боряна Ценова Керемидска – общински съветник
• Даринка Цветкова Петкова – директор на Дирекция в Общинска администрация