Във вторник, 30 ноември Балкан ще гостува на македонския Фени Индъстри в мач от петия кръг на група Б от Балканската баскетболна лига. Отборът заминава за Кавадарци днес по обяд и тази вечер ще направи тренировка в зала Ясмин.

По програма срещата трябваше да се играе в сряда, 1 декември, но бе изтеглена ден по-рано заради прякото й излъчване по македонска телевизия.  Тя започва  в 19.00 ч. българско време и ще бъде предавана пряко от SportMedia.tv.

Фени Индъстри е временен лидер в група Б на Балканската лига с 5 точки. Македонският тим загуби първия си мач у дома от Морнар Бар, но след това постигна две победи - като гост на Рилски спортист и домакин на Търгу Муреш.

Миналата седмица Фени спечели като домакин дербито в шампионата на Македония, побеждавайки Работнички Скопие с 84-74, и е абсолютен лидер и във вътрешния шампионат с 10 победи в 10 срещи.. За този мач и двата тима - Фени и Работнички, отнесоха по близо  1000 евро глоба от местната федерация за побоища, хвърляне на опасни предмети и за нецензурни скандирания по време на срещата.