С утрешния двубой  между Балкан и македонския Фени Индъстри завършва редовният сезон на тазгодишното издание на Еврохолд Балканска баскетболна лига. Срещата е от 18.00ч. в спортния комплекс в Правец.

На практика мачът е без значение за двата отбора. Гостите от Кавадарци си осигуриха първото място в група Б,Балкан заема последното пето място. С играта си досега Фени Индъстри показа, че е най-добрият отбор в предварителната група. Първата среща между двата тима през есента завърши при резултат 101-72.

Гостите са начело и в шампионата на Македония. Очаква се утре официален дебют  да направи новото американско попълнение Уилърд Винсънт Крюс. В отбора има още един янки - Джарид  Фрей. Любопитно е, че в  в състава на Фени са двамата братя на играещия в Лукойл Академик Дамян Стояновски - близнакът му Войдан, който е сред лидерите на тима с 11.3 точки и 4.1 борби и големият им брат Огнен Стояновски.

Малка е вероятността за Балкан да вземе участие Дуейн Мортън, който все още лекува стара контузия. Старши треньорът Петър Клечков ще разчита на всички останали играчи.

Двама хървати - Томислав Вовк и Крунослав Холевац, и един сърбин - Марко Печель, ще бъдат реферите на този последен мач от редовния сезон на Балканската лига.