Разгромно поражение с близо 30 точки разлика - 101-72, претърпя Балкан като гост на Фени Индъстри в мач от група Б на Балканската баскетболна лига. През цялата среща "зелените" изглеждаха абсолютно безпомощни срещу лидера в групата и разочароваха с представянето си.

Този тежък край на срещата бе предизестен от самото му начало, когато домакините поведоха с 8-0, а играчите на Балкан направиха 8 несполучливи стрелби, докато отбележат първия си кош. В 9-та минута резултът вече бе 24-8, а в средата на втората четвъртина разликата прехвърли 20-те точки при 47-25 за Фени. С точно такава преднина - от 22 точки, домакините се оттеглиха на почивка - 53-31.

И през второто полувреме нещата въобще не се промениха. С изключителна лекота играчите на Фени Индъстри продължиха да нижат кош след кош и въпреки че станаха малко по-небрежни в защита, балканци не съумяваха в пълна степен да се възползват от това. До края на мача домакините продължиха да играят без напрежение, но въпреки това вдигнаха крайната разлика до 29 точки - 101-72 (26-15, 27-16, 20-19, 28-22) за Фени Индъстри.

Това със сигурност  бе най-слабият мач на Балкан от началото на сезона. Една от причините със сигурност е  липсата на каквото и да е време за възстановяване след мача в неделя в Ботевград от НБЛ, когато разгромиха Черно море с 87-67 и на другия ден веднага отпътуваха за Кавадарци. Зелените определено действаха като преуморени, което  пролича най-вече в огромната разлика в бързината и точността в сравнение със своите съперници.

Въпреки тежката загуба, осемте привърженици на Балкан, пропътували пътя от Ботевград до Кавадарци, не спряха да подкрепят тима през цялото време. Не се чу нито една обидна дума към когото и да било - свои, съперници, гости. След края на мача те изчакваха да излязат от съблекалнята всички играчи на Балкан и скандираха имената им.

На официалната трибуна в зала Ясмин бе спортният директор на BIBL Шай Щрикс заедно с едно от светилата в съвременния баскетбол - Пини Гершон.

Само за статистиката: Йордан Бозов отбеляза 14 точки, с по 13 са Крум Дойчинов и Георги Давидов, с по 8 са Станимир Маринов и Джош Гонър. За Фени  с най-мнвого точки са Дарко Соколов и Горан Самарджиев, който вкара 5 тройки от 6 опита, а американецът Джаред Фрей отбеляза 18 и е с най-добри показатели. По този елемент Фени има 21/9, Балкан - 11/3, при стрелбата за 2 точки положението е почти същото - 43/29 срещу 55/27.

Сега на Балкан предстои да се възстанови за мача в събота в Ботевград от НБЛ срещу Ямбол, който ще бъде воден отново от Иван Чолаков, след като досегашният треньор Ивайло Стоименов подаде оставка и тя бе приета.

Снимка: botevgrad.com