Дълго време шефките на модни агенции страняха от темата за проституцията и моделите и се измъкваха, че не им влиза в работата какво правят момичетата извън подиума. В интервю за „168 часа" Жени Калканджиева. „Положението в модния бизнес е трагично. Бизнесът просто умря. Падна и нивото на българските модели. Всяко момиче, което се кълчи на масата в чалга заведенията, казва, че е модел", „Трябва да се знае кои момичета са модели, кои проститутки. Сега вторите са повече. Нека да има агенции за компаньонки, но да се знае, че са такива", откровеничи шефката на агенция "Визаж".

Калканджиева се опълчи на многото конкурси, които свалят нивото на професията й:

„Не може да има конкурс „Мис Силикон" и после победителката да обяснява, че е модел. Какъв модел е момиче, което има изкуствен бюст, не е достатъчно висока, нито слаба, не изглежда нежна. Същата история като със Златка Райкова и Николета Лозанова. Те нямат дълги крака, даже напротив, в лицето имат нещо перверзно, а това не е моделско излъчване. Манекенките вече нямат държание, начин на обличане - много са натруфени, като коледни елхи. Всичко това тръгна от поп фолка."

Жени доста се е отчаяла от развитието на модния бизнес у нас и хората, които го представляват. В интервюто споделя, че много модели не знаят английски и й е омръзнало да защитава тезата, че не са тъпи. Повечето момичета разчитат на едната визия и оронват престижа на бранша. „Оцеляват проститутките, другите си търсят работа като сервитьорки",  „Сега има хора като Митьо Пищова, които имат модни агенции. Какво общо има според вас Митьо Пищова с модата?", допълва яростно 6-тата в света по красота.