В рамките на десет дни в ТПГ “Стамен Панчев” се проведоха редица прояви, с които училището се включи в Националната АНТИСПИН кампания. Откритият урок, който се състоя днес, бе кулминация в десетдневната програма на учебното заведение. Той бе посветен на 1 декември, обявен за Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН.
В открития урок се включиха ученици от 9, 10, и 11 клас. Те обясниха на съучениците си какво означава акронимът СПИН, как може да се зарази човек с вируса, какви поражения нанася той на човешкия организъм и как трябва да се предпазваме.
Откритият урок продължи с викторина, в която имаха право да участват всички ученици. Те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с темата. За далите верни отговори имаше награди. След това се проведе отборно състезание, чиято цел бе проверка на знанията за риска от заразяване със СПИН. В него участваха три отбора. Победителят – 10 “а” клас, бе награден с торта. Другите отбори също получиха награди.
В конкурса за информационно табло под наслов “1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН”, бе отличен 11”а” клас. Награда получи и 10 “б” клас, изготвил компютърна презентация на тема: “Никога не казвай: на мен не може да ми се случи!”. Тя ще бъде предоставена на РИОКОЗ – София област, съобщи фелдшер Ели Табакова, организатор на инициативите в ТПГ “Стамен Панчев”, посветени на националната АНТИСПИН кампания.
В края на открития урок директорът на учебното заведение Соня Малинчева поздрави училищния фелдшер за днешния урок, както и за останалите прояви, с които училището активно участва в кампанията срещу СПИН.