Лукойл Академик победи като гост Арис с 93-92 в мача-реванш, но това не бе достатъчно  да отидат в по-силния клубен турнир, този на Юрокъп. За целта на българските шампиони им бе необходим успех с повече от 4 точки, за да пратят Арис в третата по сила европейска клубна надпревара.

Точно 1 минута преди края на мача Лукойл Академик достигна до преднината от 5 точки, която му трябваше за крайния успех при 86-91. Секунда след това обаче последва  тройка на Тапутос, а Веско Веселинов пропусна зад линията за трите точки. Арис взе борбата, но негов играч сбърка. 38 секунди преди края последва тайм-аут за Йовица Арсич и  Хийт отново увеличи аванса на Лукойл Академик на 3 точки 9 секунди преди последната сирена. Последва бърз фаул, но Хадзивретас вкара и двата наказателни удара. В оставащите 3 секунди Хийт стреля за 3 точки, нно не успя да доведе мача до продължение. И Лукойл Академик победи, но не се зарадва на този успех.

Хийт вкара най-много за гостите - 23 точки, Камбала завърши с 20. Боумън направи дабъл-дабъл - 14 точки и 11 борби. С 12 точки е Питърсън, с 9 -  Джеймс, Стойков има 6, с по 3 са Стояновски, Веселинов и Аврамов, Банев е без точка.