Спортният директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига Шай Щрикс с изявление след края на редовния сезон:

"Изглежда така сякаш наскоро започнахме новия сезон, но вече сме в неговия край. Това само показва, че сезон 2010/2011 бе страхотен, пълен с интересни мачове, непредсказуеми резултати и, че системата на турнира доказа, че е успешна. До последния мач на 2 март никой не знаеше кой отбор от група В ще се класира директно за финалната четворка, това бе решено след срещата между Балкан и Фени Индустри. В група А се случи подобно нещо - едва след изиграването на последните мачове станаха ясни и трите отбори, които продължават напред.
Всички отбори трябваше да играят до последния момемнт, за да си осигурят места на финалната четворка или на четвъртфиналите. Много съм щастлив от факта, че както показахме, можем да променим нещата и да не бъдем "вътре в кутията".

Повечето мачове бяха играни в добри условия, а баскетболът бе добър и интересен. Някои от срещите дори бяха решени в последните секунди. Все пак съм разочарован от резултатите на някои от участниците, за които бяхме сигурни, че ще видим по-добро представяне. Да, това са млади отбори, но въпреки това очаквахме, че ще бъдат по-добри. Може да им дадем втори шанс през следващия сезон, тъй като тяхната организация и зали бяха повече от добри, но ще трябва да се съгласуваме и с местните федерации.

Що се отнася до нашата вътрешна организация, трябва да споделя, че без подкрепата на всички служители на ЕВРОХОЛД Балканска лига нищо нямаше да върви така добре. Всеки работеше по почти 24 часа на ден преди мачовете, за да уреди хотели, медийно отразяване и много други дребни детайли. Ако те не го бяха направили, то нямаше да имаме мачове. Някои от отборите участват за първи път, нямаха опит в международни мачове и трябваше да ги подкрепим. Отборите, които вече имат по 2-3 сезона зад гърба си работят като професионалисти и съм много щастлив да видя, че успяхме да ги научим да работят според европейските стандарти. Всичко това е от полза за самите тях, за Лигата и също така за местните федерации.

Един много деликатен въпрос, както във всяко състезание, е когато се отнася за "Съдиите, Нарядите и Съдийството". Много съм горд да отбележа, че нито един мач не бе решен заради слабо съдийство или грешно отсъждане на някой от нашите съдии. Нашата визия  да даваме възможност на млади рефери, които не са международна категория, подпомагани от опитни съдии от ФИБА, доказа себе си на 100 %. Всички те се справиха много добре и професионално, а тези, които не бяха на нивото, което ние изисквахме, имаха възможността да напреднат по време на сезона, като някои от тях ще я имат и през следващия.

За медийното отразяване: Този сезон започнахме с нов проект във взаимодействие със Sportmedia.tv за излъчване на всички мачове от ЕВРОХОЛД Балканската лига НА ЖИВО в интернет. Успяхме да излъчим 80 % от мачовете, повечето с много добро качество и в повечето балкански страни феновете можаха да гледат срещите. Разбира се имаме нужда на продължим да напредваме още и още. Надявам се, че още на четвъртфиналите ще можем да пуснем по-добра графика с по-добро качество на излъчването.

Що се отнася до телевизионното излъчване имахме много добро сътрудничество с Българската Национална телевизия и повечето мачове от България бяха предавани с добро качество и се надяваме това да продължи и в бъдеще. Някои от двубоите в Румъния бяха предавани пряко по Румънската телевизия и се надявам още повече телевизионни канали да си сътрудничат с нас.

Сега сме изправени пред най-интересната част от сезона - четвъртфиналите, а след това и финалната четворка. Системата за четвъртфиналите е до 2 победи от 3 мача, а аз вярвам, че ще имаме 6 интересни мача. Мястото за Файнъл 4 все още не е ясно, като ще бъде обявено след изиграването на последната четвъртфинална среща.

И накрая нещо много много важно - искам да благодаря на основния ни спонсор - ЕВРОХОЛД България. Те са зад Балканската лига от първия ден и с оглед цялата лоша икономическа ситуация, която имаме в Европа и света, те продължават да подпомагат Балканската лига и да правят най-доброто, за да ни дават максимално възможното.

Всички баскетболни фенове и отбори в Балканската лига, както и ние нейните организатори, трябва да сме щастливи, че те са заедно с нас. БЛАГОДАРИМ ВИ!"

Шай Щрикс
Спортен Директор
ЕВРОХОЛД Балканска лига