Във форумите на няколко интернет-издания по повод смяната на старши треньора на Балкан се появиха мнения, в които бе замесено и името на спортния директор на Лукойл Академик Сашо Везенков. Това наложи самият той да коментира създалата се ситуация.

Много пъти и по различни поводи съм казвал, че сърцето ми винаги ще бъде свързано с Балкан. Дори и в последните години, когато работя в друг клуб, какъвто е Лукойл Академик. Но искам категорично да заявя, че е крайно погрешно моето име да се свързва със смяната на Петър Клечков. Искам да е ясно, че нямам никакво влияние върху ръководството на Балкан. И то не само сегашното, но и това преди него. А това означава, че в последните години никой не е търсил моето мнение за развитието на клуба, в който израснах като играч и който наистина ми даде много. Ще дам един показателен пример. Преди шест години, когато баскетболът в Ботевград направо бе западнал, от компанията, в която работя, имахме определени идеи по отношение на Балкан. Тогавашното ръководство обаче бе на различно мнение и взе съвсем друго решение.

Същата е ситуацията и сега. Решенията на сегашното ръководство са изцяло негови. И е абсурдно името ми да се замесва в направената треньорска рокада.

Що се отнася до личното ми мнение по този въпрос, искам да кажа, че не е моментът да се сменя старши треньорът. Защото една смяна трябва да преследва конкретни цели. А в случая едва ли може да се направи нещо по-различно. Причината - грешната селекция, направена в началото на сезона и която по правилник не може да претърпи корекции до края на първенството. И затова би трябвало досегашният треньор, при който е започнала тя, да продължи да води отбора в оставащите два месеца.

В един баскетболен град, какъвто е Ботевград, президентът на клуба Иван Гавалюгов е длъжен да излезе с позиция, в която да разясни какво се цели с тази смяна. За да ясно на всеки.