На 1 май в Gyeongju, Република Корея започна световният шампионат по таекуондо в олимпийската версия на този спорт WTF. В състава на националния отбор на България са двама представители на ботевградския клуб Сунг Ри.

Първи от нашите момчета в състезанието влезе Цветолюб Илиев в категория до 68 кг. Битките в нея се проведоха вчера и днес с рекорден брой участници - 97. В първия кръг Цветолюб победи с 8-1 точки представителя на Литва Артурас Тейкертас. Във вториата среща обаче отстъпи на англичанина Мартин Стампър с 3-5, след като в първата част водеше с 3-0 и отпадна от по-нататъшната борба. Проблемът у Цеко е, че не е могъл да спи в нощта преди срещите. Това  е съобщил той на треньора си Пламен Трънски. Впоследствие представителят на обединеното кралсство спечели бронзов медал.


Срещите в категория до 63 кг, в която участва Владимир Далаклиев, по програма започват тази нощ българско време. В неговата категория участниците са 80, като в първия кръг Влади среща монголец и това ще стане около 2 часа тази нощ.

Всички срещи могат да се наблюдават на живо по интернет. Линка към онлайн излъчването може да намерите в официалната страни[а на световната федерация - www.wtf.org - www.ustream.tv/wtf2011