Баскетболистите на Лукойл Академик допуснаха първа загуба от началото на сезона. Те отстъпиха като гости на Рилски спортист с 82-72 в третия мач от полуфиналната серия и по този начин след два дни отново ще гостуват в Арена Самоков.

Още от самото начало на мача се видя, че повечето от играчите на шампионите не си даваха много зор и като че ли чакаха домакините сами да паднат. Този път обаче за първи път не се получи, въпреки щурма им в последните десет минути.

 В редовния сезон те победиха във всичките си 28 срещи. Последваха 3 победи за Купата на България. След това отстраниха в два мача Черноморец и на два пъти в Правец просто смляха съперниците си от Самоков. Отпускането и донякъде високомерното отношение бе наказано от мобилизирания тим на Рилски спортист.

Страхотен мач за победителите изигра сърбиът Владимир Мийович, който вкара 27 точки. С по 12 са Иван Лилов и Караджовски.

За Лукойл Академик над-всички бе капитанът Тодор Стойков. Той стана топреализатор за своя тим с 24 точки. Девин Грийн е с 16, Питърсън има 14.