Ноу Фрейм се класира за финала в САБЛ, след като в мач номер 2 от полуфиналната серия се наложи над Ероуз със 77:71. Така момчетата на Николай Кръстев спечели серията с 2-0 успеха и ще се изправи на финала срещу Манянас.

Срещата в зала "Васил Левски" на НСА бе изпълнена с класни изпълнения и атрактивни завършвания и от двата отбора. Ще бъдат запомнени двете мощни забивки на направилия страхотен мач Тома Фиков.

Двубоят протече под пълния контрол на Ноу Фрейм, като тимът демонстрира отново отлична стрелба от зоната за три точки в много важни моменти. В типичен стил "Ивайло Константинов и компания" залагаха на светкавични бързи атаки и наказваха всяка грешка на противника. Тимът натрупа сериозна преднина, след като спечели и първите три четвърти, но допусна известно отпускане в последната. Тъкмо тогава Ероуз свали разликата на само 6 точки, оформяйки крайния резултат.

Съставът воден от Мануел Марков се опита да изненада лидера в редовния сезон със зонова защита през третата част, но добрата организация от техния лидер Ивайло Константинов и умелото ръководене от пейката на Николай Кръстев не позволи това да се случи и затвърди превъзходството на Ноу фрейм.

Ероуз се бореше до последно, за да стигне до ценната победа и да вкара серията в трети мач, но това така и не се случи.

Филип Сребров и Йордан Янков бяха най-резултатни за победителите с по 18 точки. Ивайло Константинов пък завърши с 16 точки, 13 борби 9 асистенции, но и 9 грешки, а Тома Фиков добави 14 точки и 9 борби.

За Ероуз с 14 точки и 9 борби приключи Димо Борисов. 13 и 9 добави Димитър Георгиев, а с 11 точки приключи Мартин Софрониев.