Очакваният финал в тазгодишното издание на НБЛ - Лукойл Академик срещу Левски, вече е факт. След изненадващото, но заслужено поражение във вторник от Рилски спортист, днес в Арена Самоков шампионите и носителите на купата победиха в четвъртата среща с 90-83 и приключиха полуфиналната серия с 3-1 победи.

Както и в първия мач в Самоков, домакините успяха максимално да затруднят своите съперници. Този път обаче до сензация не се стигна. Изключителен мач за победителите изиграха Травис Питърсън, завършил с 21 точки, и капитанът Тодор Стойков, отбелязал с една по-малко. Брендън Хийт приключи  с 20 точки. За Рилски спортист отново Иван Лилов вкара най-много - 32, Караджовски има 16, Груев е с 11.

След срещата старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич каза пред БНТ, че е доволен от играта в защита, но не през целия мач. Трябва да играем силно от начало до края, защото на финала ни чака по-добър отбор от този на Рилски спортист, добави той.

За Лукойл Академик предстои десетият пореден финал в българския шампионат. Серията е до 3 победи. Първата среща е на 24 май в Правец.

Снимка: gong.bg