Ботевградската школа по акробатика защити доброто си реноме и на държавния шампионат за старша възраст и младежи, който се проведе в Русе. Тройката в състав Теодора Недялкова, Елиана Цолова и Николета Стоянова спечели два сребърни медала - в темповата и балансовата комбинации и бронзово отличие в многобоя при старшата възраст.  Според специалисти трите ни момичета са заслужавали и златото в многобоя и особено на баланс.

С две четвърти места е двойката Марина Маринска и Тереза Павлова.  "Те също бяха близо до отличията. Смело мога да кажа, че съдиите им отнеха бронза", каза треньорката на нашите акробатки Добринка Николова.

При младежите с две четвърти места е и другата тройка от Ботевград - Весилена Христова, Вероника Йончева и Маргарита Кирилова. "Този вид бе сформиран съвсем отскоро, за връхчето Весилена това бе първо състезание - сподели Добринка Николова. - Те обаче направиха изключително силно впечатление на треньори и специалисти и лично на отговорния секретар на федерацията Николина Христова. Всички обявиха тази тройка за много перспетивен вид."

"Като цяло съм много доволна от представянето на момичетата. Сигурна съм, че ако през годината имахме нормални условия за подготовка, медалите на тройката при старшата възраст щяха да бъдат златни, а двата вида с четвърти места щяха да са медалистки. От следващия сезон всичко при подготовката ни се очертава да бъде наред и ще го направим догодина", бе категорична Добринка Николова.

Всички разходи по участието на акробатките ни на държавния шампионат в Русе бяха поети от община Ботевград.