Треньорката  Добринка Николова сподели, че  е много доволна от представянето на акробатките от Ботевград на държавния шампионат в Благоевград, който се проведе от 30 юни до 3 юли. Там нейните възпитанички спечелиха три шампионски титли и един сребърен медал в груповата акробатика и едно второ и едно трето място отборно от индивидуалните изпълнения при най-малките - от 6 до 8 и от 9 до 11 години.


"Наистина много се радвам, може да се каже дори, че съм щастлива от успехите на децата - каза иначе пестеливата на похвали основоположничка на този спорт в Ботевград. - Момичетата бяха концентрирани и се доближиха до максимума на моментните си възможности.


Домакините от Благоевград се бяха постарали да направят добра организация на държавния шампионат, който приемат за първи път.  Нашето участие в голямата си част бе обезпечено от община Ботевград, която осигури спането, храната и таксите за участие. Благодарна съм много и на родителите, които пък помогнаха не само с транспорта, но и с грижите към всички деца  по време на първенството".