Казват се неща, които не отговарят на истината, коментира националният селекционер


Вчера стана ясно, че Балкан отново назначава Александър Тодоров за старши треньор на тима. Един от вариантите за наставник бе и националният селекционер Георги Младенов, който от края на миналия месец води подготовка с тима за предстоящите европейски квалификации. Той имаше преговори с ръководството на Балкан, но в крайна сметка шефовете на ботевградчани отново се спряха на македонеца. BGbasket.com говори с Младенов и за националния отбор, както и за преговорите със "зелените":


"Няма такова нещо, че не е постигната финансова договорка с мен. За да не можеш да стигнеш до финансова договорка, трябва да коментираш цифри. От 12 юли, когато аз си поставих моите условия, до ден днешен, никой не ми се е обадил да коментира това. Най-нормалното нещо е да ми се обадят и да ми кажат - Жоро, ние решихме да е Иван Петков, Желко Обрадович, Еторе Месина или Дуда Ивкович. Но до днес никой не ми се е обадил. В същото време чета неща, които не отговарят на истината и не ми е много приятно. Аз нито съм господар на джоба на г-н Луканов, нито съм му ментор в живота. Той има право да реши на кой колкото иска да даде и това не е мой проблем. Проблемът е единствено и само в това, че се говорят неща, които не отговарят на истината и тези неща бият по мен. Първо - не съм лаком, второ - бил съм в Ботевград и знам за какво става въпрос, трето - имат право да вземат когото искат и да му предложат колкото искат пари.


Аз съм казал моите условия, а ако те много искаха да ме вземат, можеше да ги коментираме. И когато не стигнем до консенсус, тогава се казва, че не сме стигнали до финансово споразумение. А не, че не сме стигнали до финансово споразумение, когато не си коментирал цифри с човека, с когото си в преговори. Аз моята част я изпълних - дойдох на разговор и между 16 и 18 юли чаках да ми се обадят какво са решили. Никой не ми се обади и разбирам, че са взели треньор. Няма проблем с това, но нека да бъде коректно. Но по-коректно е, когато си искал да вземеш един треньор и той е предложил нещо, ти си предложил своите условия, и да ги коментираш, а след като не стигнеме до споразумение, тогава да казвате, че не се е стигнало до такова. А не да вадим от девет кладенеца вода и да се казват неща, които категорично не отговарят на истината.


Публиката в Ботевград, както имат и хубава зала, заслужала адекватен на тяхната подкрепа отбор. Пожелавам им успех, но нека бъдем коректни и да казваме нещата каквито са, а не да си измиваме ръцете с несъществуващи ситуации. Гарантирам и си слагам името - аз бях на среща с г-н Луканов и синът му, нека те да кажат дали от 12 юли до ден днешен са комуникирали с мен и са коментирали моята цена.


Доста съм обиден от отношението и от това, че нямаше едно телефонно обаждане да ми кажат в прав текст - г-н Младенов, реших треньор да е еди кой си. Това е тяхно право и си е изцяло тяхно право да дават колкото си искат, на когото поискат. Това не е моя работа и не искам да влизам в тези неща. Искам само да кажа, че истината не е тази, която в момента се тиражира по медиите. Това е тяхната истина, която не отговаря на реалностите. На мен ми е предложена една цена, аз съм казал моята цена, и оттам нататък няма комуникация. Даже в понеделник им звънях по друг повод, но не ми вдигнаха телефона."