Във втория мач между двата тима, игран днес Правец, България отново спечели победа, този път с 90-64 (20-16, 24-23, 23-18, 23-17). За разлика от първия мач между двата тима, игран вчера отново в Правец, когато равностойна бе само първата четвъртина, този път младите кипърски национали се държаха и във втората и на полувремето България водеше само с 5 точки - 44-39.

В третата и четвъртата част превъзходството на младите ни национали бе пълно и те се наложиха категорично с 26 точки разлика - 90-64.

Отново най-резултатен за българите бе Александър Везенков, който отбеляза 26 точки. Силно игра и Васил Стоименов, завършил с 19, много добре се включи и играчът на Балкан Радослав Кочев с 13 точки. За състава на Кипър най-много точки отбеляза играещият в солунския тим Мандулидис -  Андреас Христодуло, който има 21 точки.

И в двете срещи момчетата на Кипър играха с траурни ленти на екипите в памет на жертвите, които взе инцидентът на 11 юли във военната база Евангелос Флоракис.

Утре, петък от 18.00 ч- в Ботевград кипърските национали ще играят контрола със сборна юношеска формация на Балкан.

На двата тима предстои участие в европейските шампионати за кадети - на България в Дивзция А в Чехия, на Кипър - Дивизия Б в Струмица, Македония, от 28 юли до 7 август.