Ботевградската тройка Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска имат възможност за втора поредна година да вземат участие в голямо първенство. След като миналата година се представиха отлично на шампионата на стария континент в холандския град Хертогденбош, завършвайки на четвърто място, тази година трите ни момичета ще се борят за участие в световното първенство. То ще бъде през юни, засега не се къде ще се проведе, най-вероятно в Англия.

От утре тройката, заедно с треньорката им Добринка Николова, заминават на подготвителен лагер в Русе. В дунавския град условията са значително по-добри, ако тези във ветрилника в Ботевград въобще могат да бъдат наречени условия. В продължение на десет дни там ще бъдат проектонационалите от всички акробатични видове. 

Още една акробатка от Ботевград има шанс да се пребори за участие в шампионата на планетата. Това е Аника Павлова - шампионка на България миналата година в смесената двойка. От есента Аника  се готви с нов партньор - - 21-годишният Димитър Връбчев от Бургас.

Днес - 29 януари, едно от момичетата в страхотната ни тройка - Биляна Лалинска /вляво на снимката/, навърши 17 години. На Биба пожелаваме здраве, много успехи и достатъчна доза късмет!