Ботевградската тройка Марина Маринска, Светослава Андреева и Биляна Лалинска получи най-високи оценки и в двете контролни състезания, организирани от федерацията  по акробатика за определяне  състава на националния отбор за световното първенство в Глазгоу. Първото бе в средата на август, решителното второ - преди десет дни.

"Тази година конкуренцията  при тройките бе изключителна. Отлично подготвени бяха и тази на ЦСКА, и смесената на ЦСКА и Академик - каза треньорката  Добринка Николова. - В последното контролно момичетата изиграха отлично първите три съчетания, а в четвъртото бяха още по-добри. По-високите оценки за нас идват главно от по-голямата трудност на елементите, включени в съчетанията им", обясни  основоположничката на този спорт в Ботевград.

Добринка Николова смята, че за медал в Глазгоу, където нашите момичета ще играят във възрастовата рупа младежи, ще бъде необходима оценка не по-малка от 9.4. И в подготовката  акробатки, треньор и хореограф се стремят именно към изчистване на дребни наглед грешки, които обаче свалят оценките с няколко десети.

На 14 септември тройката заминава за Русе, където е специализираният подготвителен лагер за младежкия национален отбор. Световното първенство е от 30 септември до 6 октомври.