Националният отбор на България изигра най-силния си мач от началото на Евробаскет 2011 в Литва, но въпреки това записах трета загуба в група Д, отстъпвайки на  Русия със 77-89. Коренно различен в сравнение с предишните три мача на българите - не само по външен вид, но и като игра -  беше Деян Иванов, който стана и най-резултатен с 23 точки. Отново показа класа и Ърл Роуланд, отбелязвайки 17 точки, Филип Виденов завърши с 14.

Дали руснаците са подценили нашите или не, не е от значение. Важното е, че българите показаха и настроение за игра, сравнително добра защита, с изключение най-вече на последната четвъртина, отлична борба в нападение срещу значително превъзхождащите ги ръстово съперници. Все пак класата на водения от треньора Дейвид Блат тим взе своето. Пореден силен мач направи звездата от НБА Андрей Кириленко с 25 точки. Центърът Тимофай Мозгов не можа да бъде спрян и наниза 15 точки , Витали Фридзон е с 13, а Виктор Хряпа - с 12 точки.

Въпреки че са с 3 загуби и една победа, пред ългарските национали все още има шанс да продължат напред. За целта обаче в утрешния си последен мач трябва да спечелят срещу Грузия с повече от 14 точки. Което не е много вероятно, но все пак е теоретична възможност. Друга такава опция е в последната среща от групата Белгия да надделее над Украйна.