Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и кметът Георги Георгиев направиха първи копки за изграждане на нова спортна зала в Ботевград.
“Това е един изключителен важен момент, защото спортната зала ще бъде една от емблемите на нашия град. Имаме амбициите, имаме и възможност да осигурим средствата за реализация на проекта. Ето защо съм убеден, че до две години обектът ще бъде напълно готов. Ботевград заслужава да има многофункционална спортна зала, защото той е спортен град, защото е град, пълен с млади хора. Щастлив съм, че на мен се падна голямата чест да дам старт на това начинание”, каза Георги Георгиев. Той съобщи, че изграждането на новата спортна зала ще струва 7 000 000 лева, като средствата ще бъдат осигурени от общината, държавата и от европейски фондове. 
“Знам колко много усилия влагат Иван Гавалюгов и неговият екип за развитието на баскетбола, вярвам, че с откриването на залата в нея ще се играе финал и отборът на “Балкан” ще стане шампион”, допълни градоначалникът.

“Изключително ми е приятно да присъствам на такова събитие. Поздравявам кмета и цялото общинско ръководство за куража да се захванат с тази нелека работа. По този начин те показват, че мислят за бъдещето на Ботевград”, заяви зам.-министър Ценов. Той пожела успешна работа на строителите.
 
От името на спортните клубове в Ботевград благодарност към общинското ръководство поднесе Пламен Трънски. Той каза, че е изключително щастлив, че една голяма мечта на спортната общественост в града е на път да се сбъдне.

“Две години е един напълно реалистичен срок за изпълнение на проекта за многофункционална спортна зала. Тя ще бъде с капацитет 4000 човека. Проектът е съобразен с техническите изискванията за спортни съоръжения”, това каза пред наш репортер инж. Рашко Стайков, управител на софийската фирма “Р.С.Инженеринг”, чиято идейна разработка за нова спортна зала спечели конкурса, който бе организиран от община Ботевград. Фирмата спечели и обществената поръчка за изграждане на обекта.

На церемонията по полагане на първа копка присъстваха десетки граждани, сред които бяха състезателите от баскетболния отбор “Балкан” и техният треньор Николай Пеев.