През изминалата учебна 2010/2011 година 151 възпитаници на езиковия център повече от успешно положиха международно-признатите изпити на Университета Кеймбридж и международно-признатите изпити на Пиърсън.  
“Оставям коментарите за нашите настоящи и бъдещи клиенти и ученици, тъй като изпитните резултати на възпитаниците ни красноречиво говорят за това какво е нивото на обучение в “Марконис” и  колко добре са подготвени учениците ни. Единствено използвам случая да поздравя всички тях и да им пожелая още по-големи успехи за в бъдеще.”, заяви  управителят на “Марконис” Николай Николов.
От 151 ученици, положили престижните международно-признати изпити, 82 са получили отлични оценки, което прави 54.3% от общия брой на явилите се. 66 ученици (43.7%) са получили оценка много добър. Само 3-ма ученици са били оценени с оценка Добър, което приблизително прави едва 2% от общия брой на явилите се.
Кандидат-студентките на “Марконис” също постигнаха изключително високи резултати на приемните изпити и са приети още на първо класиране в топ специалности на престижни ВУЗ-ове в Българя и чужбина. Цецка Кирилова е приета студентка на първо класиране в специалност “Английска филология” на Софийския Университет. Малко преди кандидат-студентската кампания на държавните зрелостни изпити г-ца Кирилова изкара най-високата оценка по английски език в региона. 
Габриел Братанова е приета студентка в University of Exeter, Англия в специалност “Management with Leadership, BA”. За четиригодишното си обучение в “Марконис” г-ца Братанова успя да завоюва 5 международно-признати сертификата в най-високите езикови нива – 3 от Университета Кеймбридж и 2 от Пиърсън.   
Само за 6 години, откакто съществува Езиков Център “Марконис”, има общо 24 приети студенти – 18 в България (предимно в СУ “Климент Охридски”) и 6 в чужбина (Англия, САЩ, Холандия, Германия).
За тези 6 години международно-признати сертификати от Университета Кеймбридж и Пиърсън са получили общо 297 ученици на “Марконис”.
От ръководството на училището съобщиха, че новата учебна 2011/2012 година за ученици до 18 годишна възраст започва на 15 септември, 2011 год. Записването за новата учебна година продължава. Училището предлага и интензивни езикови курсове за възрастни целогодишно.