Преди обяд приключи последната сесия на настоящия Общински съвет. Тя премина в делова атмосфера. В началото на заседанието съветниците получиха по един сувенир – настолен часовник, и албум на Община Ботевград. Подаръците поднесе секретарят на общината Цеца Иванова.От името на общинското ръководство зам.-кметът на общината Красимир Андреев благодари на съветници за съвместната и ползотворна работа през мандат 2007-2011 год. Така приключи официалната част от днешното последно редовно заседание на местния парламент. След това започна работата по дневния ред. Първа точка в него бе обсъждане на информация за дейността на съветниците през изминалия мандат. Най-напред думата поиска Йордан Йорданов. Той каза, че “съвместната работа на общината и ОбС дава своите плодове”. “Аз лично със задоволство приключвам този мандат. Показахме на практика как трябва да работи общински съвет и община. Само слепец няма да приеме, че нашата община върви напред”, допълни Йорданов. Той призова съветниците, които отново ще участват в предизборната битка, да водят толерантна кампания.
Съветникът от БСП Христо Якимов заяви, че не е съгласен с онази част от информацията, в която е посочено, че срещу ОбС няма заведени дела. “В качеството си на гражданин  заведох и спечелих дело срещу ОбС”, аргументира се Якимов.
“Имаше динамичност в работа на ОбС. Документацията за заседанията беше много добре подготвена, което се дължи на общинската администрация. Това, което не ми хареса, е, че имаше съветници, които не бяха включени в комисии. По това ние се отличаваме от общинските съвети в страната. Другото е, че беше умишлено увеличен броят на общинските съветници в група, от 3 на 5 човека, за да остане само една група в ОбС.”, подчерта Цветан Коцев – общински съветник от БСП.
“Не съжалявайте, че не сте участвали в комисии. Аз съм участвала в две, правила съм предложения, но никой не смееше да вземе решение”, каза Цеца Христова от Атака.
С 23 гласа “за” съветниците приеха информация за дейността си през мандат 2007-2011 година. "Въздържал се" гласува Христо Якимов от БСП.