Както вече Ви информирахме, две точки бяха включени в дневния ред на днешното извънредно заседание на ОбС – отмяна на решение за стопанисване на пет спортни имота – общинска собственост, от Спортно дружество „Балкан” и създаване на общинско предприятие с името „Балкан”, което да стопанисва тези имоти.


По първа точка от дневния ред съветникът Филип Филипов каза: „Защо този въпрос не беше поставен на предишната сесия, а трябваше да се гласувано едно решение, за което беше ясно, че е незаконосъобразно. Нямаше да има скандали тогава и нямаше да се стига до тази извънредна сесия. Нека отмяната на това решение да напомня на колегите от мнозинството за някои неща”.


„Скандали има, само когато някои от Вас започнат да задават неуместни и ненужни въпроси. Защото нито знаете какво питате, нито знаете какво искате. Какъв скандал се е създал миналия път?! Обърнах се с молба към съветниците от ГЕРБ да гласуват точката, пък времето ще покаже какво ще се сучи. Ето изминаха повече от 20 дни, ние се организирахме и направихме това, което трябваше да стане. Какво толкова се е случило?!”, отвърна кметът Георги Георгиев.


Против отмяна на решението гласува Иван Гавалюгов, който мотивира отрицателния си вот така: „Не случайно попитах г-н Георгиев дали има някаква друга причина за провеждането на това спешно заседание. Защото имам информация, че това решение не е потвърдено от Прокуратурата, която е изискала от него писмени доказателства, че юридическото лице, на което бяха отдадени за стопанисване тези имоти, е на бюджетна издръжка, което е единственото законово основание за разпореждане с това общинско имущество. Според мен, г-н Георгиев, Вие бягате умишлено пред вятъра, знаейки, че това решение няма да мине. Гласувам против отмяната му, защото искам то да бъде върнато и да покаже на всички ни, че в тази държава има закони. И Вие, г-н кмете, трябва да ги спазвате, а общинските съветници, които Ви подкрепиха, нека се замислят следващия път как биха гласували.”.


Последвалата реплика от страна на председателя на ОбС Йорданка Лалчева бе:”Ами променили сме си мнението, г-н Гавалюгов.”.


Кметът Георги Георгиев отвърна, че до този момент не е получил писмо от Прокуратурата за представяне на  каквито и да било доказателства, свързани със Спортно дружество „Балкан” и с решението, което ОбС отмени.