Българските фирми ще могат да ползват офис софтуера на Microsoft при 50% отстъпка от вноската за първата година. Предложението важи за пакетите Microsoft Office Professional Plus 2010 или Office Standard 2010, предлагани по програмата OVS (Open Value Subscription), и е валидно при сключване на договор до края на 2011 г., съобщиха от Microsoft България.

Фирми с 5 до 250 компютъра ще могат да се възползват от 50% отстъпка при ползване на MS Office през първата година от договора     

Този тип лицензионна програма позволява на фирмите да ползват най-новите версии на софтуера на всички компютри в своята организация, заплащайки годишна такса в рамките на три поредни години. В края на периода клиентът може да избере да закупи актуалните версии на софтуера или да продължи да го ползва като абонамент за още три години.

Програмата осигурява възможност за намаляване или увеличаване на броя лицензи, в зависимост от броя на използваните от клиента компютри. В периода на договора, клиентът получава и правото на безплатно преминаване към последните версии на продуктите, когато такива бъдат пуснати в продажба.

OVS програмата е предназначена за организации, които използват от 5 до 250 компютъра. Всеки от клиентите може да избере да лицензира определен продукт или да стандартизират ИТ инфраструктурата си върху цялостно решение,  включващо Windows 7, Office 2010 и достъп до сървърните решения на Microsoft.

Програмата дава възможност за преминаване от капиталови към оперативни разходи при закупуване на софтуер, както и при добавяне на нов компютър в организацията. Клиентите, които вече са лицензирали Microsoft Windows XP или Vista, ще могат да закупят надграждане към Windows 7 Professional по същата програма, с 50% отстъпка от вноската за първата година.

В допълнение, служителите на компаниите ще могат да използват оригинален Office 2010 на техните домашни компютри при преференциални условия. В зависимост от броя закупени лицензи, клиентите получават ваучери за безплатни обучения за работа с продуктите.