На баскетболистите на Ямбол предстои тежко гостуване в Ботевград. Те трябва да се справят с коравият си опонент без своя лидер Юли Радионов. Плеймейкърът  игра невъзстановен срещу Лукойл Академик. Грубо нарушение срещу него, което на всичкото отгоре не бе и отсъдено провокира контузията. След направеният преглед му бе препоръчано да почива две седмици. Очакванията са Юли да бъде на линия срещу Левски на 3 декември, след като пропусне два мача срещу Балкан и Спартак Пл.


В негово отсъствие старши треньорът ни Иван Чолаков по всяка вероятност ще заложи на Стойо Чолаков като атакуващ гард в стартовата петица за предстоящият мач. Като плеймейкър се очаква да започне Станислав Говедаров. Другите в стартовата ни петица най-вероятно ще са Мартин Дурчев и Стоян Петков на крилата и Джон Офоегбу като център. Разбира се има и други варианти за стартова петица. Може Дурчев да започне двубоя като атакуващ гард, а като лекото крило да влезе Ивайло Вучков. Този ход няма да е лишен от логика, в предвид на това, че крилото на ямболския тим изкара два сезона в Ботевград и добре познава обстановката в негостоприемната зала Балкан. Трети по-малко вероятен стартов състав може да бъде преквалифицирането на позиция 3 на Стоян Петков и Златко Гоцевски като тежко крило.


Старши треньорът на Балкан Николай Пеев не се доверява на едни и същи играчи да започват мачовете на Балкан. В петте си срещи до този момент само двама от неговите състезатели за били винаги стартиращи. Това са лекото крило Любомир Лилов и центърът Джош Кроуфърд. Ако той се довери на статистиката, най-големи доводи освен изброените двама да започнат мача имат гардовете Димитър Филипов и Станимир Маринов, като и тежкото крило Айзея Мартин.