Отборът на Балкан се наложи като домакин над Тунджа Ямбол със 79-74 в излючително драматичен и оспорван мач, който бе от 22 кръг на НБЛ. По този начин зелените не само нанесоха трето поредно поражение на своя съперник след двете му домакински загуби в предишните два кръга от Черноморец и Берое, но и му дръпнаха с 3 победи повече.


Първата част бе за гостите, които я взеха с 26-21. Втората бе спечелена от Балкан с 15-12, но на полувремето тимът от Ямбол имаше преднина от 2 точки - 36-38. В тази четвъртина реферите можеха да изпуснат двубоя, тъй като се вързаха на някои откровени сиимулации на сръбския център на гостите Вукосавлевич. На провокациите му се подаде и Атила Сантош, който натрупа в тази част 3 лични нарушения.


В третата  домакините поведоха с тройка на Бозов с 41-40. След това обаче лесно позволиха на своите съперници да направят серия от 11-0 и Ямбол поведе с 51-41 в 25-та минута. До края на четвъртината обаче зелено-белите не само започнаха бързо да топят изоставането си, но и след половин час игра вече бяха напред с 1 точка - 52-51.


Две минути след началото на последната част балканци дръпнаха с 6 точки при 57-51. Гостите обаче бяха непримирими и постоянно поставяха под напрежение отбора на домакините. Въпреки това не съумяха да направят пълен обрат, след като пропуснаха добри възможности. Започнаха да излизат и за нарушения, домакините играха разумно, бяха и равнително точни от наказателната линия и успяха да се наложат в този двубой, който бе много важен за тях не само за спечелване на точки, а и за самочувствие.


 Данчо Бозов отново бе най-резултатен са Балкан с 26 точки с много добър процент стрелба, той е с най-добри показатели. Втори по коефициент е Станимир Маринов, който вкара 9 точки, но има 6 борби и 4 асистенции. Атила Сантош надигра в по-голяма част от срещата тримата високи от Ямбол Вукосавлевич, Милошевич и Ормън, овладя и 8 борби и направи 2 асистенции и два чадъра. Урош Петрович завърши с 10 точки, с 5 са Мартин Маринов и Станислав Славейков, Джими Хънт има 4.


За Ямбол най-много точки - 16, отбеляза Станислав Говедаров, с една по-малко е Юлиян Радионов, колкото има и Филип Вукосавлевич. Страхотен дабъл-дабъл направи Неманя Милошевич с 10 точки и 17 борби, под очакваното ниво бе Мартин Дурчев, който вкара само 7 точки, но има и 7 асистенции.