Българският шампион Лукойл Академик продължава със страхотносто си представяне в група "D" на EuroCup, след като тази вечер в зала "Арена Армеец" се наложи над АСВЕЛ Вильорбан с 66:62. Най-резултатен за "студентите" беше Брендън Хийт с 18 точки, а Ламонт Мак и Дамян Стоянковски добавиха съответно по 13 и 8. Най-резултатен за французите беше Дижон Томпсън с 12 точки, а Рони Тюриаф и Едуйн Джаксън приключиха с по 11.

Пред над четири хиляди в Арена Армеец домакините започнаха много силно и дръпнаха със 17-4, но постепенно до края на първата част Вильорбан намали пасива си само на 4 точки. През втората французите изравниха, но последваха силни изяви на баскетболистите на Лукойл Академик, а секунди преди сирената тройка на Хийт направи авансът им двуцифрен - 39-28 за Лукойл Академик.

В третата част АСВЕЛ заигра по-концентрирано и с по-агресивна защита и в края на третата четвъртина успя да намали преднината на нашия шампион на 6 точки при 50-44. В началото на четвъртата Лукойл Академик отново стигна до двуцифрен актив, но допусна серия от 0-7 и 12 секунди и половина преди края водеше само с 3 точки. След серия от нарушения от страна на АСВЕЛ домакините успяха да спечелят мача, а с това и втората си победа в група Д на турнира Юрокъп.

Снимка: sportal.bg