ТПГ „Стамен Панчев” отбеляза с различни прояви Световния ден за борба със СПИН. В учебното заведение се проведе конкурс за компютърна разработка на тема „Победи СПИН със знания!”. В надпреварата участваха три проекта, чиято цел бе напомнят на младите хора как да се предпазват от вируса, какви са начините на заразяване и какви са симптомите на заболяването. Разработките съдържаха статистически данни за броя на заразените със СПИН у нас и в световен мащаб, за съотношението между мъже и жени, страдащи от заболяването, и други. Към информацията бе добавен богат снимков материал.
В състезанието за проверка на знанията как трябва да се предпазваме от СПИН участваха три отбора. Те бяха оценявани по два показателя – бързина и правилни отговори. След това се проведе викторина, в която участваха деветокласниците.
Директорът Соня Малинчева обяви победителите в конкурса за презентация и в отборното състезание – Елеонора Йорданова от 11 „б” клас и 9 „а” клас. За тях, както и за останалите участниците в проявите имаше специални награди.
Соня Малинчева благодари на училищния фелдшер Ели Табакова за отличната организация по време на инициативите, свързани със Световния ден за борба със СПИН.
Учителите и учениците на ТПГ „Стамен Панчев” носеха червени панделки върху реверите си, като по този начин изразиха своята съпричастност към проблема с опасната болест.