Луд скандал отново избухна във финансовия сектор в Германия, но не заради проблеми с еврото, а заради разкритието за невероятни премии и секс. Германската спестовна каса" Вюстенрот" е платила най-малко 200 000 евро за екскурзии на служителите си до Бразилия, като в тура били включени дори посещения в публични домове.

Това е втори такъв скандал в страната. Преди няколко месеца застрахователната компания "Ерго" бе уловена, че е ползвала като стимули за отличните си сътрудници екскурзии в Будапеща, където хитът бил една нощ в най-луксозния бардак.

Десетки застрахователи се отдали на ласките на унгарските проститутки в една от древните минерални бани в Будапеща.

В сравнение с тях банкерите се оказали по-щедри. Те пратили 51 отличили се сътрудници в Рио де Жанейро през април 2010 г. Организирали им посещение на прочути места като стадиона "Маракана" и плажа Копакабакана. "След като ги разгледахме, автобусът ни откара към един от луксозните бардаци, отвори врати пред него и половината от колегите се изсипаха вътре. Не можех да повярвам на очите си, дори шефовете влязоха", разказа пред медиите анонимен участник в екскурзията. Той обаче се кълне, че колегите му си платили ласките от собствения джоб.

Екскурзията е излязла 200 000 евро на банката, при това във времена, в които повечето финансови институции трябва да затягат колани, сочат медиите.