В първия мач от започналия днес тридневен турнир за кадети в памет на големия треньор Иван Андреев сръбският тим на Актавис Академи от Лесковац победи Левски с 65-60 (23-15, 9-22, 19-11, 14-12).

Срещата бе доста оспорвана и премина през няколко обрат. Първата част бе за младите сърби, които взеха аванс от 8 точки. През втората "сините" направиха пълен обрат и на полувремето вече водеха с 5 точки - 37-32. В третата и четвъртата доминираше тимът от Лесковац . Отборът на Левски, в който преобладаваха играчите на БУБА баскетбол след обединението през лятото на школите на двата клуба, игра много агресивно. Срещна обаче добро противодействие от сръбските кадети - четвърти в шампионата на Сърбия за тази възраст за миналата година, които спечелиха с 5 точки разлика.

С 16 точки и 12 борби за победителите е Никола Станкович, 12 има Игор Маркович, 11 - Милош Йович. За Левски Алекс Уандие  бе най-резултатен с 20 точки, с 15 е Ивайло Перекечаев, 12 има Тодор Кабиларов. В състава на Актавис Академи е синът на треньора на мъжки тим на Лукойл Академик Йовица Арсич - роденият през 1997 година Джордже Арсич. Наставникът на българския шампион изгледа целия мач  в зала Балкан.