Агитката на Левски е подпалила Mall Sofia на бул. "Александър Стамболийски" със сигнална ракета. Това разкри сензационно пред "България днес" Венко Димитров, който с очите си  видял как сградата на търговския център пламва часове след настъпването на новата година.

"Феновете на Левски постоянно търмят тук с пиратки и сигнални ракети. Постоянно имаме проблеми с тях. Те живеят във високия блок до мола. Миналата седмица дори пребиха група роми", разказва Димитров.

"Както си седях и си четях вестник и изведнъж нещо гръмна. Погледнах през прозореца и видях как молът започна да гори. Ей така, от едно "пук" и всичко пламна. Помислих си, че всички ще изгорим живи", споделя пък Петрана Проданова, която живее в кооперацията срещу изгорелия мол.

Възрастната дама твърди, че се обадила на 112, но вместо веднага да пратят кола, едно момче я питало и разпитвало какво гори и къде е адресът. След като дошли огнеборците се оказало, че няма налягане в маркучите им. Изчакали докато докарат и стълба, с която достигнали до най-горната част на пожара и го изгасили. Борбата със стихията продължила 45 минути.

От агитката на Левски не отговориха на обвиненията. Причината за пожара все още се разследва. Според първоначалната версия на МВР палежът е предизвикан от късо съединение.