Ние сме свидетели 2,5 години в полититката на министъра на вътрешните работи има поощряване на полицейско насилие като се започне с нахлуването в дома на Борислав Гуцанов във Варна, мине се през Кърджали и се стигне до Мировяне и Скравена. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента.

Нито веднъж Цветан Цветанов не прояви разкаяние или корекции в действията. Той казва „Ние се борим с организираната престъпност и който дръзва да се противопостави на тези действия подпомага мафията“, подчерта Станишев. В момента в държавата може да се изкара всяко съсловие, че е престъпно, опасява се лидерът на БСП. Когато протестираха миньорите стана ясно, че имало червен заговор, когато протестираха зърнопроизводителите се оказа, че всеки кара Бентли, припомни Станишев.

Най-фрапантния случай на провал в МВР е при убитото момиче в Перник. За това обаче се мълчеше, защото отвличания в България няма. Извършителите на убийството надали ще бъдат разкрити, защото единият е самоубит, другия е психично болен. Предупреждавахме, че политиката за утежняване на наказанията, ще доведе до ръст на престъпленията. Цветанов е в ролята на глухия, за когото всички, които танцуват са луди.

Има обаче политика на съхранение на Цветан Цветанов, тъй като е идеолог на стратегията на ГЕРБ за насаждане на страх, купуване на гласове. Вие поемате отговорност за политиката на Цветанов, обърна се към премиера Бойко Борисов лидерът на социалистите. Той припомни, че се очаква критичен доклад за напредъка за борба с корупцията и съдебната реформа. Единственият нормален изход от кризата е оставката на Цветан Цветанов. Ако това не стане, време е за вот на недоверие, защото всичко ще се пише на ваш гръб, предупреди Станишев.