Късно снощи завърши редовната сесия на Общинския съвет. От сесията отсъстваше само д-р Герчев. Към предложените 13 точки за разглеждане бяха прибавени още 4.
Като 1 точка от дневния ред на заседанието кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев отговори на питането на групата общински съветници от БСП относно бедствената ситуация в общината при падналия обилен сняг на 6 и 7 януари т.г. 
Групата изрази и своето становище по отговора, като ясно се подчерта в какво се изразяват грешките на администрацията:
1. Невзети превантивни мерки – обезопасяване, изрязване на дървета, пречещи и застрашаващи нормалното движение на пътни превозни средства, както по общинските, така и по републиканската пътна мрежа, в това число и дървета по речните корита и устия.
2. Засилване на контролните и организационните функции към фирмите, отговорни за снегопочистването, навременни адекватни мерки и решения при възникнали проблемни ситуации. /Факт е париране на снегопочистващата техника от 23:00 ч. на 06.01.2012 г. до 14:00 ч. на 07.01.2012 г. и липса на стратегия и действия от общината./
3. Необходимост от изграждане на ясни и утвърдени комуникационни потоци – кмет - кризисен щаб - оперативни групи. Факт е, че при обявената бедствена ситуация от общината и отпадането на мобилните оператори се получи липса на  информация между участниците в снегопочистването. Да бъде предвидено закупуване на  радиостанции за по-добра комуникация на кризисния щаб с оперативните групи и по-адекватно разпределение на използвания ресурс при обявяване на бедствие.
4. Да се вземат стратегически мерки – определяне на приоритетните пътища, обекти и съоръжения на територията на общината, на които трябва да се съдейства при обявяване на бедствено положение /Напр. второкласен или третокласен път: Правешки връх или пътя за Джурово,  болници, автогари, училища и т.н./
По 2, 3 и 4 точка от дневния ред - предложените промени по Наредба 1 за обществения ред, Наредба № 3 за организация и управление на Общинския пазар и Наредба № 13 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Етрополе бяха приети от всички присъстващи съветници.
По 5 и 6 точка от дневния ред - актуализация на бюджета на Община Етрополе към 31.12.2011 г. и отчет на бюджета на Община Етрополе към 31.12.2011 г. единствено групата съветници от БСП гласува „против”. Мотивите им са няколко:
1. Актуализацията се предлага, след като са извършени плащания, несъобразени с първоначалния план на бюджета на община Етрополе.
2. Актуализирането на първоначалния план се прави през 2012 г. вместо през 2011 г.
3. Нееднакво е отношението при изпълнение на бюджета към общинските фирми/ институции/ дейности – приоритетът в общинските плащания не съвпада с плана.
4. Отчетът на средствата от поименния списък превишава плана.
Актуализацията и отчетът не се приеха от Общинския съвет.
По останалите точки нямаше дебати и всички бяха приети единодушно.
Всички решения са качени на сайта на Oбщината etropolebg.com.