29-ТА МЕЖДУНАРОДНА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО” – 2012 год. се проведе за първи път в най-големия изложбен комплекс в София – „Интер експо център” на бул. Цариградско шосе 147, от 16-18 февруари 2012 година.
Борсата се организира под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, в партньорство с БХРА, БАТА, БТК, АБТТА, Столична община и Съвета по туризъм в София.
Акцент тази година е културният туризъм, включен е и нов раздел за детски ваканции. Експозицията включва 280 щанда от 16 страни, на които участват над 300 изложителя. Най-активно от чужденците е присъствието на турските и гръцките фирми. За първи път в българска борса участва и Министерството на туризма на Палестина.
България очаква добър зимен и летен туристически сезон. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на международната туристическа борса "Ваканция и СПА експо" в столицата.
Община Етрополе участва на щанда на МИЕТ и се представи с голям спектър от двуезични брошури, представящи различните възможностите за туризъм.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков и заместник-министърът с ресор „Туризъм” Иво Маринов посетиха щанда на община Етрополе и получиха рекламни материали.
Телевизия Туризъм и сайтът www.see.bg са официални медийни партньори на проявата.

Текст и снимка: Дияна Иванова