Инж. Богомил Георгиев ... за данъчната политика на общината

Основна визия на данъчната политика на Община Етрополе е да НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ с цел да не се натоварват гражданите в условия на криза. Общинска администрация на гр. Етрополе налага решителни мерки за събиране на данъци и такси. С това ще се увеличи събраната сума, с която се цели подобряване на стандарта в общината. Поставена е задача на служителите да се изготви доклад и да се предложат различни варианти, така че събираната такса смет да отговаря на цената на услугата. Служителите работят по този въпрос и смятам, че и за в бъдеще  Общинска администрация – гр. Етрополе ще продължи политиката си, която цели да не бъдат увеличавани данъците и таксите.
Нова кофа за боклук ще получат жителите при необходимост. Трябва да се направи схема и върнатите стари кофи да бъдат подновени с нови.
Имам замисъл да осъществим едно по-модерно почистване с нова техника. Тя е по-резултатна и говори за едно съвременно почистване.

и ...  за почистване на речните корита и снегопочистването

Машините работят усилено и смятам, че речните корита са почистени и имат една добра проводимост. Оценявайки тежката ситуация от последните два месеца, Община Етрополе предприе превантивни и навременни мерки за недопускане на наводнения. Аз, лично, смятам, че нашите  действия са довели до разширени и почистени речни корита. Дейността ще завърши резултатно на 29.02.2012 год.
ГОДИНИ НАРЕД НЕ СА ПОЧИСТВАНИ ТАКА РЕЧНИТЕ КОРИТА!!! Реките са изчистени изцяло и това създава едно спокойствие.
Извозени са хиляди тонове сняг от града. Работата по почистването продължава, като ще бъдат изчистени и тротоарите по бул. „Партизански” с цел да се избегнат  бъдещи злополуки и ПТП-та.

Призовавам жителите на Община Етрополе да бъдат внимателни и да се пазят от свличащата се снежна маса от покривите на сградите.