В събота на „акулите” им предстои домакинство на Балкан (Ботевград) в НБЛ, което е с начален час 18.00. От състава със сигурност отпадат счупилият нос тези дни Асен Саралийски, Ростислав Алексов, който има проблем с глезена и възстановяващият се от операция Милен Захариев.

„В тима има немалко проблеми с контузии, но се готвим отговорно и ще дадем максимума си, за да постигнем добър резултат. Дано до събота не се появят още травми, защото и без това не разполагаме с голям избор. – каза по повод очакванията си за срещата с Балкан треньорът Дечо Коешинов.

Той коментира и съвпадението на провеждане на баскетболния мач с футболната среща Черноморец – Берое така. – За да отложим даден двубой от един ден за друг трябва да платим известна сума, което за нас е трудност. Аз също не искам в един и същи час да съвпадат спортни събития, защото това лишава зрителите от възможността да посетят и нашия мач, но за жалост нещата стоят така”, завърши младият специалист.

Старши треньорът на баскетболния Черноморец Дечо Коешинов сподели, че отдавна в клуба са знаели за положителната допинг проба на младия играч на тима Андрей Илиев, която той е дал след шампионатен мач с Черно море. Наставникът се надява наказанието, което несъмнено ще бъде наложено, да е възможно най-малкото.

„Тази новина не е от днес или вчера. Просто сега се дава гласност на случая. Андрей Илиев сам си призна за грешката, която е допуснал по невнимание през миналото лято. Просто той не е подходил много внимателно към препарат за възстановяване. Момчето бе изслушано наскоро и се надявам в БОК да вземат впредвид факта, че той е млад и перспективен играч, на който в такъв момент е по-добре да се помогне, а не обратното. Не казвам, че наказание не трябва да има, но дано да е минималното. Все пак нека не нагнетяваме обстановката допълнително”, заяви пред нас Коешинов.

Самата санкция на 19-годишния баскетболист ще бъде обявена до един месец