„Имаме доста проблеми с контузени играчи. Асен Саралийски има нараняване на костта и ще почива до Нова година. На Иво Славчев му премахнаха частици от коляното, които не му позволяваха да бъде функционален, но сега постепенно се оправя. След празниците и той трябва да започне работа с отбора.

При Дунович също се подобрява положението, но все още има оплаквания и продължава с физиотерапията. Другите момчета са здрави и тренират добре. Надявам се тази седмица да играем грозно, но да победим”, коментира ситуацията в отбора на Черноморец старши-треньорът на клуба Дечо Коешинов на пресконференция преди домакинската среща с Балкан (Ботевград).

Дечо Коешинов заяви, че предстоящите няколко кръга от първенството са много важни, защото в тях Черноморец ще играе срещу отбори, на които има възможност да се противопостави.

„Трябва да гледаме с този състав да си взимаме домакинските мачове с отборите от нашата черга, а в първия дял от шампионата играхме прекалено нервно у дома. Надявам се да сме си разбрали грешките и да сме по-спокойни психически занапред”, допълни Коешинов.

Старши-треньорът на бургазлии каза, че се надява след Нова година да бъде привлечен поне един нов играч, защото в момента в отбора има само 4 опитни играчи, а всички останали играят и в младежката лига.

„Константин Коев е още млад и може би очаквам прекалено много от него. Тежестта вероятно му дойде малко повече. Той може да вкарва и предният сезон го правеше, но сега всички други отбори му обърнаха внимание и му е по трудно. Един път беше играч на кръга, а в следващия мач вкара само 4 точки, но няма как да се сърдя на толкова млад играч. Надявам се да превъзмогне притеснението си”, ирази надеждата си баскетболният специалист.

Дечо Коешинов говори и за младежите на Черноморец, които до този момент вървят много добре в първенството и имат две победи от два мача, като последните две години стават трети в шампионата, а за тази година очакванията са да се класират на финал.

„От три години съм тук и винаги има по 3-4 момчета, които получават шанс за изява и в мъжкия отбор, това говори много добре за тях.

Старши-треньорът на Черноморец призова бургазлии да дойдат в събота в зала „Бойчо Брънзов” и да подкрепят отбора.

„За съжаление до този момент не притежаваме „шести” играч. Някои отбори измъкват дадени мачове само заради публиката, но при нас това го няма. Дано това да се промени, особено ако започнем да показваме добри игри”.