След победата  старши треньорът на гостите Дечо Коешинов с пълно право може да кандидатства за патент на начина, по който Черноморец побеждава Балкан в Ботевград. И тази година воденият от него отбор попари всички в зала Балкан, след като и миналата на старта на сезона нанесе неочаквано за всички поражение на домакините.

След края на мача обаче Дечо Коешинов бе много радостен, но бе доста толерантен към съперника. "Победихме най-вече заради огромното си желание по време на цялата среща. И то въпреки неприятната загуба миналия кръг в Бургас". Що се отнася до конкретните причини за успеха, той изтъкна една. "Днес позволихме на Балкан да ни вземе само 9 борби в нападение, докато миналата седмица срещу Берое допуснахме цели 21".


Дечо Коешинов даде своето мнение и за представянето на домакините. "Балкан направи много добра селекция,  има огромни амбиции. Но е поставен под голямо напрежение в очакване на бързи резултати . Лично аз съм изпадал в такава ситуация и тя наистина е доста потискаща и неприятна. Просто треньорът и играчите трябва да бъдат оставени да работят по-спокойно. Сезонът е много дълъг".

Старши треньорът на Балкан Петър Клечков бе видимо разстроен след загубата. Той отказа изявление, като предварително се извини, че не е в състояние да говори веднага след мача.