Баскетболистът на Балкан Станимир Маринов също ще участва в тазгодишното издание на HDI All star game, въпреки че не попадна в отбора, определен с гласуване от феновете. Той бе избран от треньорите на двата тима, като освен него те посочиха още Джон Офоегбу, Илия Станков и Бранко Миркович, които също не получиха необходимия вот от гласувалите.

Ясна е пълната селекция в ХДИ Мача на звездите, който ще се състои на 7 април в Арена "Армеец" София. 24 баскетболисти бяха избрани от публика и треньори, за да радват с изявите си публиката в отборите на TOYOTA и TURKISH AIRLINES. Гласуването и тази година не премина без драматизъм в последните дни. Близо 3000 гласа бяха отчетени само в последните 5 дни от гласуването, а общо за втората половина на периода (12-23.03) гласовете са 4500.

Засечен беше и интернет робот, който бе регистрирал 2600 вота за 57 минути от почти еднакви IP-адреси, което е физически невъзможно да се направи. Тези гласове бяха анулирани, тъй като бяха предимно в полза на играчите на един отбор от Националната баскетболна лига.

Въпреки това рекорден брой гласували бяха отчетени - 8118 души, което е почти два пъти над досегашната най-висока стойност на участвалите в пола за деветте досегашни издания на HDI Мача на звездите.

Ето и съставите на двата отбора, участници в Мача:

TOYOTA

Асен Великов, Рилски спортист

Андре Оуенс, Лукойл Академик

Васил Кьосев, Евроинс Черно море

Брандън Хийт, Лукойл Академик

Тодор Стойков, Лукойл Академик

Арън Харпър, Левски

Хрисимир Димитров, Левски

Джъстин Елър, Левски

Тенчо Банев, Лукойл Академик

Бруно Шундов, Лукойл Академик

Станимир Маринов*, Балкан

Джон Офоегбу*, Ямбол

 

Треньорски тандем:

Константин Папазов и Росен Барчовски

 

TURKISH AIRLINES

Божидар Аврамов, Лукойл Академик

Джарет Хауъл, Лукойл Академик

Станислав Говедаров, Ямбол

Маркъс Хол, Левски

Мартин Дурчев, Ямбол

Ламонт Мак, Лукойл Академик

Димитър Ангелов, Левски

Антъни Гуджино, Ямбол

Васил Евтимов, Левски

Филип Вукосавлевич, Рилски спортист

Бранко Миркович*, Рилски спортист

Илия Станков*, Спартак Плевен

Треньорски тандем:

Иван Чолаков и Любомир Минчев

* Състезателите отбелязани със звездичка са избрани от треньорите на двата отбора. Ето как гласуваха те:

Константин Папазов - Джон Офоегбу, Бранко Миркович, Илия Станков, Станимир Маринов

Иван Чолаков - Джон Офоегбу, Бранко Миркович, Илия Станков, Станимир Маринов

Росен Барчовски - Джон Офоегбу, Бранко Миркович, Илия Станков, Станимир Маринов

Любомир Минчев - Джон Офоегбу, Бранко Миркович, Тихомир Желев, Станимир Маринов

Всички състезатели към момента са потвърдили участие, като единствено под въпрос е Джъстин Елър от Левски, който се контузи на снощното дерби с Лукойл Академик и има съмнения за тежка травма.

Около 2500 билета има продадени две седмици преди събитието, съобщиха от Eventim.bg, в чиято мрежа се продават билетите.

Част от Мача ще бъде Денис Родман All Star Camp, който ще се състои на 6 и 7 април 2012 година с участието на звездния ни гост. Повече информация може да се намери на сайта на ХДИ Мача на звездите - www.all-star.bg/camp.html. Цената е 195 лв. за картотекирани участници и 245 лв за некартотекираните, които няма да ползват пансион. Пансионът е 50 лв.

На 29.03.2012 година ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена пълната програма на HDI Мача на звездите, както и отборите-участници, екипировката и партньорите на събитието, които през тази година също са рекорден брой.

Снимка: Цветелин Кръстев