По повод 7 април – Ден на здравния работник в България, областният управител Красимир Живков отправи поздравление към работещите в здравните заведения на територията на Софийска област.
„Вярвам, че всички вие, здравните работници, с подкрепата на цялото българско общество, можете да отговорите на предизвикателствата на времето и на очакванията на хората за модерно здравеопазване и по-висок жизнен стандарт. Защото всичко, което се случва в българското здравеопазване, е плод на цялото ни общество, на общите ни усилия да бъде осигурена справедлива, достъпна и качествена здравна помощ, отговаряща на потребностите на българските граждани и на ангажиментите на страната ни с оглед на членството ни в Европейския съюз и с визията му за развитие на здравеопазването.
Вечна е древната мъдрост – Bona valetudo melior est quam maximae divitiae! /”Доброто здраве е най-голямото богатство!/. Защото здравето е главната предпоставка за качествен живот, за просперитета на общините от нашата област и на България. Затова поднасям искрената си благодарност към всички вас – здравни работници, за вашия всеотдаен труд в името на доброто на пациентите, труд, който заслужава дълбокото признание и уважение на цялото общество.
Пожелавам на всички вас, които се грижите ежедневно за здравето на жителите на Софийска област – лекари, медицински сестри, санитари и административни служители от здравните заведения и институции, много здраве, лично щастие и професионални успехи в най-хуманната професия, на която сте се посветили!”, гласи част от поздравителния адрес на областния управител.