Над 40% от студентите и младите служители заявяват, че биха приели по-ниско платена работа, която предлага по-голяма гъвкавост по отношение на избора на устройства и мобилността, отколкото по-високо платена работа, но с по-малко гъвкавост, сочи проучване на Cisco.

Наблюдава се отчетлива тенденция за свързване на личните мобилни устройства към корпоративната мрежа, сочи проучване на Cisco     

Същевременно все по-отчетлива става тенденцията за използване на личните мобилни устройства по време на работа. Отговорът на Cisco на тази тенденция е архитектурата Borderless Network, която помага на ИТ организациите лесно да свържат личните потребителски устройства към мрежата, посочиха от компанията по време на конференция „Borderless Network Cisco Day” в София.

Borderless Network осигурява единно свързване на кабелни и безжични локални (LAN), клетъчни и виртуални частни мрежи (VPN) посредством подобрения в Cisco Identity Services Engine (ISE). Архитектурата позволява лесно самоадминистриране на потребителските устройства, както и интегриране на решения за управление на мобилни устройства (MDM) в корпоративните политики.

Посредством софтуера Cisco Unified Wireless Network 7.2. се  актуализира безжичната LAN инфраструктура, като се предлага два пъти по-голяма мащабируемост за бизнес видеото. Един контролер може да поддържа до 30 000 устройства и предоставя поддръжка на IPv6 протокола. Това помага за подобряване качеството на видеото на приложения като Cisco Jabber и Cisco WebEx.

С въвеждане на Prime Assurance Manager и Prime Infrastructure се опростява мрежовото управление, което помага на ИТ професионалистите да ускорят процеса на отстраняване на неизправности и да понижат оперативните разходи.