Това бе първо издание на Благоевград Оупън за деца,  организиран от местния клуб Фолкън и в който участваха деца от всички български клубове  плюс 5 клуба от Гърция. Въпреки многобройните участници, организацията на състезанието бе отлична. Участниците бяха разделени в две възрастови групи – от 9 до 11 и от 12 до 13 години.

Треньорът на Таек Кион Борислав Витков заведе 19 свои възпитаници, като атестацията за много доброто им представяне е второто място в отборното класиране, след домакините от Фолкън и пред третия тим от Гърция.


Общо спечелените медали са 19, като 5 от тях са златни, сребърните са 4, а бронзовите – 10.


Теодора Николова спечели два медала – златен на спаринг в кат. до 63 кг и бронзов на форма. Габриел Витков е със злато на форма и бронзово отличие на спаринг. Златен медал на форма спечелиха Иван Иванов и Валентин Димитров. Елена Илиева извоюва златния медал на форма плюс бронзов на спаринг в категория до 40 кг.

Николай Петков е със сребро на форма и бронз на спаринг. Вяра Тошева е  е със сребърен медал на спаринг и е трета на форма. Също на форма Деян Иванов взе среброто, а Преслава Николова е с бронз на спаринг в категория до 47 кг.

С два медала е Ирена Димитрова - бронз на спаринг в кат. до 40 кг и сребро на форма. С бронзови медали на форма са Петър Иванов и Стефан Върбин.

 

От Таек Кион благодарят за финансовата подкрепа на Никсметал груп, на фирмите Николай Петров и КНСБ Елаците – Мед, както и на Търговски център Биляна.