На 20.04.2012 г. Областната  администрация на Софийска област бе домакин на редовно заседание на Областния съвет на Съюза на пенсионерите – 2004  в Софийска област, председателстван от  г-жа Мария Йорданова.
Гости на заседанието бяха председателят на Централния съвет на Съюза на пенсионерите -2004  Цветан Минков и заместник-областният  управител на Софийска област Росица Иванова.
На заседанието беше приета  програма за организиране и провеждане на тържествено  честване на 10-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в Софийска област. Предвижда се тържеството да  бъде проведено на 30 май тази година в град Ботевград, където е изградена първата общинска организация, наброяваща към момента  над 2000 члена.
Приети бяха и предложения за награждаване на ръководителите на пенсионерски клубове и дружества, с принос за развитие на пенсионерското движение в областта.
Областният   съвет на Съюза на пенсионерите – 2004  отправя покана към всички кметове на общините от Софийска област, ръководствата на общинските организации на Съюза на пенсионерите – 2004 и всички желаещи,  да вземат  участие в тържественото честване на юбилея.

Източник: Областна администрация на Софийска област